петак, 13. септембар 2013.

Posle hladni noci prolece se neprimjetno uvuklo u nas kraj,Na vedrim plavim nebom Sunce je sada jedini gospodar.Od te bjeline odjednom vrt pun sunca.Njegovi topli zrazi miluju tek probudenu prirodu.
Drvece je olistalo i procvetalo i njegove gole grane dobile su novu odjecu.Vjeverice veselo skacu sa grane na granu,a ispod zbuna na listovima odmara se mali sivi jez.Vjesnici proleca su svuda oko nas iz zelene trave stiljivo provirivaju male plave ljubicice.
Zuti maslaci rasirili su s voje latice,a njihovi cvetovi su izvezli na livedi prelepi tepih sa rasama.Kod nasih kuca svoju lepotu pokazivaju zuti narcisi i plavi zumbuli.i ruze se spremaju za procvat.Njihovo drvo je puno sitnih pupoljaka.U vazduhu se osjeca svjezina zraka.
Svuda oko nas se siri pojan miris tek procvetali bagrema.Nema vise one tuzne zimske tisine.Sada se cuje svaki cvrkut ptica i zujanje pcela.Svuda oko nas je radost.Male vredne pcelice lete sa cjeta na cvijet
a drustvo im prave sareni leptirici.Laste su se vratile sa juga a ispod streha od nasih kuca prave svoja malena gnezda.U malenoj travi javlja se zvizdanje glasnim kos.
Kad stigne proljece moj zavicaj se promjeni,Postaje sve vedrije i ljepse.Sve je lijepo trava cvjece drvece ...Volim prolece u svom kraju.

Нема коментара:

Постави коментар