среда, 11. септембар 2013.

Stiglo je proljeće, a sa proljećem i nove radosti. Proljeće je najljepše godišnje doba. Priroda se budi i sunce jače grije zemlju.
U proljeće se sve zazeleni i niknu prvi vijesnici proljeća: visibabe, šafrani, jaglaci... Sunce je sve toplije, dani duži, a noći kraće. Vraćaju se ptice s juga pa su počele praviti gnijezda. Livade su prepune šarenog cvijeća. Započeli su proljetni radovi: čišćenje dvorišta, uređivanje vrtova, pripremanje oranica za proljetnu sjetvu. Igrališta su prepuna djece.
Sve je živnulo i sve miriše po proljeću,čuju se dječji glasići,Cvijeće je probilo svoje glavice i provirilo iz zemlje.Početkom proljeća, svakog jutra već u cik zore, slavuj bi me budio svojom prekrasnom pjesmom. Isto tako, u kasnu večer, odnosno već noć, istom tom pjesmom završavao je dan. Bio je to prekrasan početak, i prekrasan završetak dana.
U proljeću sve se budi, sve postaje jasnije, rađaju se novi mirisi, stižu nam svakakve nove životinje. Iznasci u šume postaju lijepši zbog tih divnih stvorenja.
Proljece je najljepše doba jer bude lijepe i tople osjecaje.

Нема коментара:

Постави коментар